22 Mayıs 2010 Cumartesi

Metabolizmayı Güçlendiren Çay


Metabolizmayı Güçlendiren Çay

Malzemeler:
1 yeşil elma
1 limon
1 tutam yeşil çay
1 çubuk tarçın
2 tane karabiber
4 adet karanfil

Yapılışı ve Kullanım Şekli:

Elma ve limon iyice yıkanıp kabuklarıyla dilimlenir. Tarçın, karabiber ve karanfil ilave edilip 3 litre suda haşlanır. Yeşil çay demlenip ilave edilir, soğutulup süzülür. Günde 3 defa, birer bardak taze nane yaprağı ilave edilerek tatlandırılıp tüketilir. 4 günde bitirilmelidir.
İstenildiğinde tekrarlanabilir.

Faydaları:

* Elma: Hazmı kolaylaştırır, cildi güzelleştirir.

* Yeşil Çay: Kalbi ve damarları korur. Migrene iyi gelir. Kanser riskini azaltır. Yaşlanmayı

geciktirir. Toksin atıcıdır.

* Tarçın: Hazmı kolaylaştırır, vücut direncini artırır. Zihin yorgunluğunu giderir. Hafızayı

kuvvetlendirir.

* Karabiber: Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür. Enerji verir. Sinirleri kuvvetlendirir.

Gaz söktürür.

* Karanfil: Ağrıları dindirir. Hazmı kolaylaştırır. Mikropları öldürür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder