22 Mayıs 2010 Cumartesi
Metabolizmayı Güçlendiren Çay
Metabolizmayı Güçlendiren Çay
Malzemeler:
1 yeşil elma
1 limon
1 tutam yeşil çay
1 çubuk tarçın
2 tane karabiber
4 adet karanfil
Yapılışı ve Kullanım Şekli:
Elma ve limon iyice yıkanıp kabuklarıyla dilimlenir. Tarçın, karabiber ve karanfil ilave edilip 3 litre suda haşlanır. Yeşil çay demlenip ilave edilir, soğutulup süzülür. Günde 3 defa, birer bardak taze nane yaprağı ilave edilerek tatlandırılıp tüketilir. 4 günde bitirilmelidir.
İstenildiğinde tekrarlanabilir.
Faydaları:
* Elma: Hazmı kolaylaştırır, cildi güzelleştirir.
* Yeşil Çay: Kalbi ve damarları korur. Migrene iyi gelir. Kanser riskini azaltır. Yaşlanmayı
geciktirir. Toksin atıcıdır.
* Tarçın: Hazmı kolaylaştırır, vücut direncini artırır. Zihin yorgunluğunu giderir. Hafızayı
kuvvetlendirir.
* Karabiber: Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür. Enerji verir. Sinirleri kuvvetlendirir.
Gaz söktürür.
* Karanfil: Ağrıları dindirir. Hazmı kolaylaştırır. Mikropları öldürür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder