Malzemeler
10 adet kuru erik
10 adet kuru kayısı
10 adet hurma
1 çay kaşığı zencefil
Yapılışı ve Kullanım Şekli
Erik, kayısı ve hurma yıkanıp suda haşlanır. Daha sonra çekirdekleri çıkarılıp süzülür.
Blendırdan geçirdikten sonra zencefil tozu eklenir. Her sabah ve akşam 1 çorba kaşığı tüketilir.
5 gün devam edilir, istenildiği zaman tekrarlanabilir.
Faydaları:
* Hurma: Karaciğeri güçlendirir, enerji verir, diş etlerini kuvvetlendirir.
Kalsiyum açısından zengin olduğu için kemikleri güçlendirir. Bağırsakları çalıştırır.
* Erik: Bağırsakları çalıştırır. Romatizmaya ve kansızlığa iyi gelir, zihin yorgunluğunu giderir. Kalbi kuvvetlendirir.
* Kayısı: Hazmı kolaylaştırır, kansızlığa iyi gelir. Kabızlığı giderir. Cilde tazeilk verir. Sinirlerin yıpranmasını engeller.
* Zencefil: Mide, bağırsak gazı söktürür. İştah açar. Bedensel ve zihinsel gücü artırır. Soğuk algınlığına iyi gelir. Cinsel gücü artırır.
Tags: zihin yorgunluğunu alan çay, zihne iyi gelen çay, zihin rahatlatma, yorgunluğu alan çay, yorgunluk alan çay, yorgunluk çayı, dinlendiren çay, hurma faydaları, erik faydaları, kayısı faydaları, zencefil faydaları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder